Kdo smo

Foto: Shutterstock

Zametki gibanja Naravna imunost segajo v jesen 2011. V javnosti smo se pojavili 23. julija 2012 ob izidu knjige Iluzije o cepivih, na spletu pa leto dni kasneje, 24. julija 2013. Smo gibanje civilne družbe, v katero se povezujemo predvsem družine s posledicami na zdravju otrok in naših najbližjih – zaradi uporabe zdravili, medicinskih posegov, modernega načina življenja in prehrane. Sprememba je postala naša nova pot, kajti če hočemo postati in ostati zdravi, nimamo več možnosti sprejeti vsega, kar nam daje ali od nas zahteva moderni čas. Izmenjujemo si izkušnje, kritično presojamo uveljavljene prakse in iščemo drugačne, stare in nove poti do robustnega imunskega sistema, ozdravitve ali izboljšanja okvarjenega zdravja.

Podpiramo raziskovanje in informiranje ljudi, ki želijo sprejemati osebne odločitve in postavljati kritična vprašanja v zvezi z zdravjem svojih otrok in družine. Ta spletna stran ni namenjena svetovanju o boleznih niti zdravljenju, odgovornost za te odločitve nosi vsakdo sam.

Spodbujamo izmenjavo informacij med strokovnjaki, ki razmišljajo kritično in želijo izboljšati obstoječe prakse. Zanimajo nas ekonomski temelji delovanja prehranskih in zdravstvenih sistemov ter družbena odgovornost do zdravja otrok. V središču naše pozornosti so čistost naravnega okolja, dojenje, prehrana, medicinski posegi in zdravila, socializacijski procesi in medčloveški odnosi.

Gibanje Naravna imunost smo zasnovale Daša Krapež, Cirila Štuber in Mojca Vozel (po abecednem redu). K vsebini so pripomogle Claudia Massier, Helena Korošec Lajovic, Maja Vovk in Darija Kovačič, pri oblikovanju in postavitvi spletne strani pa nam je pomagala Mojca Kalčič. Znanju in informacijam še drugih sodelujočih se moramo zahvaliti za strokovno pomoč in bogat nabor virov informacij.

Odločitve o zdravju niso lahke in ne vedno enake odločitvam, ki jih sprejemajo drugi ljudje okoli nas. Sprejemajte jih tako, da se boste vedno počutili varni in bolj zdravi.