Otroške nalezljive bolezni

Foto: Shutterstock

Starši smo odgovorni za čim boljše zdravje svojih otrok in za njihovo pravico do zdravljenja ter zdravniške pomoči, kadar to potrebujejo. Ob otrokovi bolezni ravnamo skrbno in previdno. Če smo v dvomih, se takoj posvetujemo s strokovnjaki, ki jim zaupamo, postavljamo vprašanja in sprejemamo odločitve v prid otroku. Odgovornost staršev je tudi to, da se ves čas, ne le ob zbolevanju, po svojih najboljših močeh seznanjamo glede bolezni, ki jih lahko dobi naš otrok. Izobraževanje in poučevanje, kako lahko pomagamo svojemu otroku in kako lahko strokovnjaki pri tem pomagajo nam, so temelji zdravega načina življenja, ki ga spodbujamo na teh straneh.

Če ste naleteli na koristne informacije, kjer se lahko poučujemo o nalezljivih boleznih in ki podpirajo pristop naravne imunosti, prosimo, sporočite tudi nam.

RTV SLO oddaja Dobro jutro: Pogovor o nalezljivih boleznih s pediatrinjo Tatjano Mrvič
http://tvslo.si/predvajaj/nalezljive-otroske-bolezni/ava2.154775358/
Kratek pogovor o naravnosti in nevarnosti otroških nalezljivih bolezni sporoča:

Intervju s pediatrinjo Ireno Gorišek
http://www.bambino.si/otroske_nalezljive_bolezni-nadlezne_a_najveckrat_nenevarne
Kratek pogovor z zdravnico izpostavi:

Prevod 19. poglavja priročnika ameriškega pediatra Roberta S. Mendelsohna o zdravljenju otrok brez pretirane medikalizacije, katere vir so zdravniki (How to raise a healthy child… in spite of your doctor)
http://www.svood.org/Peklstroj.htm
V prevodu poglavja najdete:

Lawrence Palevsky, dr. med., holistični pediater, v članku General Guidance if Your Child is Sick (Splošne smernice, če vaš otrok zboli)
http://www.drpalevsky.com/general_guidance.asp
opiše:

Ameriški Nacionalni center za informiranje o cepljenju objavlja seznam »hitrih dejstev« o skoraj vseh pomembnih nalezljivih boleznih (ne le otroških)
http://www.nvic.org/Vaccines-and-Diseases.aspx
Na povezavi dobite osnovne informacije (v angleščini) in kratek vpogled v primerjavo bolezni ter zapletov bolezni in neželenih učinkov cepiva proti določenih bolezni.

Vaccine Risk Awareness spletna stran, ki poudarja zavedanje o tveganju cepiv, ponuja kratek pregled o otroških nalezljivih boleznih in izpostavi nekatere ključne dejavnike prebolevanja. Stran podaja informacije po načelu 'starši staršem'
http://www.vaccineriskawareness.com/Treating-Childhood-Illnesses